Jogurtli tava apo edhe Qervish
Perbersit : per 4-5 persona
Ket tave nana ime e ben shume te mire dhe ne ne shtepi e quajm qervishi i mames
te gjithe e donim perpos Eminit vellaut tim ,tash te une e dojn te gjithe nuk ka askush qe nuk e han me qef ...
nevojitet:
1/2 kos
5 ve
4-5 luge miell
2 thelb huder
1oo g. gjalp
1/2 pule te zier
krip , biber te zi
veget
biber te kuq
dhe ne fund
1 l.sup. gjalp
pak biber te kuq
3 l. sup. kremfräch
pergatitja:
Se pari e shkrin gjalpen mire i shton miellin dhe e fergon ngadal nuk e ngut me e djeg, sikur per hallev por jo gjat vetem pak kohe dhe i shton vete e tundura mire te perziera me kos dhe hudren e grire ime dhe i perzien mire me telin e veve ,masa fillon me u trash ,tani i shton ujin e mishit dhe vazhdimisht e perzien ,nuk i qet shume uje mishi por ngadal ngapak ..qervishi duhet te mbetet jo i holle pake me i trashe..pastaj i shton mishin e coptuar permbi .. me luge e shperndajm ajken permbi mishe dhe ne funde shkrijm nje luge gjalpe dhe pak biber te kuq dhe ia qesim ngadal permbi si thon e teleisim ...
kjo mase eshte tamam per tepsi 30 -32 ,ne furen e nxeht 180.gr.e fusim tepsin nja 30 min.
Servohet me kos te mire ,ajron por edhe turshi te mire ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar