fredag 11 december 2009




Pjeshka


4 ve
4 dl.sheqer
2 dl. vaj
2 dl. margarin i shkrir
2 l.kaf. bakin
miell aq sa te behet nje brum homagjen
fakt kur te mos ngjitet brumi me per duar

nga brumi e ben nje form te gjat si nje tehollus
e gjat dhe i pren per afesisht 70 copa te njejta
mundsisht, dhe i formon me duar goglat te cilat
vetem pak i shtyp dhe i rendon ne tepsi te lyer me
margarin ..
I pjek ne 180 c derisa te marin pakez ngjyr, nja 20min.

pasi e jan pjek me nje luge caji ua qel mesin me kujdes
qe te mos thehen e qel mesin aq sa ke deshir me pas fill.

mbushi zbrastinen me marmelad sipas deshires ,une
perdori zakonisht marmellad kajsi dhe potokall dhe i
i shton marmellades pakez nga troshat e gryera nga
mesi ,fut nje copez arre te duket sikur thelbi i pjeshkes,
por nese nuk ke ben edhe pa te, dhe i bashkon dy nga dy.

tani mer dy pjata pak me te fella dhe qet uje te thart ne
njeren ene qet ngjyr te gjelbert ne tjetren te kuqe (mendoj
ne ngjyr pasticerije, blehet ne rafte ku ka gjera per torta)
dhe i fut pjeshkat deri ne gjysem te marin njeren ngjyr
dhe pastaj e kthen na anen tjeter dhe e fut ne ngjyren tjeter

dhe ne fund troshat e grime te cilat i kemi nxjer nga mesi
i shtojm pak sheqer i perziem dhe pasi i kemi nxjer nga
lengu pjeshket i valavitim ne troshat dhe i rendojm ne
nje ene te rafsht qe te pushojn ,pjeshkat jan me te mira
te nesermen kur pushojn ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar