fredag 12 mars 2010

havell


Havell embelsir


Perbersit 

100 gr gjalp 
1dl  vaj
1 lug sheqer
4 dl miell

3 dl sheqer
6 dl uje

Pergatitja 

Gjalpen edhe vajin i shkrijm ne nje tenxhere adekuate 
pasi te shkrihet e qesim nje luge sheqer dhe presim derisa 
sheqeri fillon te skuqet ..

Ia qesim miellin dhe duke e perzier vazhdimisht duke pas 
kujdes qe mos te djeget , e fergojm derisa te fillon me mare 
ngjyr ..

E largojm nga zjari dhe e shtojm sheqerin e perziejm mire 
dhe e kthejm edhe per pak mbi zjare..

E largojm prap nga zjari dhe ia shtojm ujin te cilin e kemi 
vlua me pare duke pas kujdes te mos djegemi dhe e perzijm 
mire e mire ..

 E lame pak te ftofet dhe pastaj e nxjerim me luge apo me 
ndonji kallep te pershtatshem..
 E zbukurojm me arra te grira apo vetem sheqer.

Te ju them se
 1 dl eshte sa nje gote qaj rusi apo 
1 filgjan i kafes turke ..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar