tisdag 28 september 2010

kifle furre

Kifle furre

1 kg. mill
100 gr. margarin ose gjalp
1 l.supe krip
1 l.supe sheqer
1 l.supe ufull
25 gr. maje buke
1 dl.qumsht
4 dl.uje

Pergatija :

1. Qumshtin e vokim dhe e qesim majen e bukes me nje luge sheqer me ardhe maja.
2. Ne mill qesim kripen gjalpen ufllen majen e ardhun dhe ne fund qesim ujin dhe e
e bejm nje brum te ngjeshur mire, brumi eshte i mire kur te ndahet nga ena dmth.
nuk ngjitet.
3. Brumi duhet te pushoj 50 minuta ,pastaj e perzijm edhe nje her dhe e lem me pushu
edhe 25 min.
4. pasi brumi te ket pushu tash e marim dhe e qesim ne tavolin te permillosur dhe e ndajm
ne 15 copa ..
5. pasi te jen formu kuleq te mire i lem me pushu edhe 10 min.
6. pasi qe kan pushu kuleqt i thollojm me tehollus duke i ber te gjata dhe i mbeshtjellim
sikur gjdo kifle.
7. Kiflet rendohen ne tepsi me leter per pjekje dhe i lem me pushu edhe 15 min. dhe pastaj
i lyjm me uje dhe i qesim krip nga kyporja.
8. I pjekim ne 250 gr. 12 min.

Mund te them se me te vertet jan shum te mira bash sikur kiflet qe i blejshim ne furre ..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar