onsdag 6 januari 2010


kifle lule

Sastojci

Potrebno
1/2 l. mljeka
100 gr. maslac ili margarin
1 dl ulja
1 svjezi kvasac
1 p.p.
2 kaf.k soli
2 kaf.k. secera
2 jaja
1 kg brasna (to je od prilike )
filovati
200 gr. sira (od prilike)
1 belance (zumance ostavit za premzivanje)
premazivati
1 zumance
i jos po volji susam ,mak, corokot ili sta volite..

Priprema

  1. U malo mlakog mljeka dodati secer i kvasac sa kasikom brasna i ostaviti da kvasac nadodje.
  2. Istopite maslac ili margarin zavisi sta vi upotrebljavate i dodajte ulje i mljeko..u posudi u kojoj cete umjesiti tjesto ..
  3. Dodajte sve ostale sastojke ,i na kraju brasno sipajte postepeno ,dok ne dobijete fino glatko tjesto..mozda necete upotrebiti svo brasno a mozda trebate dodati jos malo zavisi ..
  4. Tjesto premazite uljem i ostavte da nadodje ,da bude duple velicine..
  5. Po pobrasnjenom radnom stolu obradite malo tjesto i podjelite na 24 jednaka djela.
  6. evo daljeg postupka :

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar