kifle lule
Sastojci
Potrebno | |
---|---|
1/2 l. | mljeka |
100 gr. | maslac ili margarin |
1 dl | ulja |
1 | svjezi kvasac |
1 p.p. | |
2 kaf.k | soli |
2 kaf.k. | secera |
2 | jaja |
1 kg | brasna (to je od prilike ) |
filovati | |
200 gr. | sira (od prilike) |
1 | belance (zumance ostavit za premzivanje) |
premazivati | |
1 | zumance |
i jos po volji | susam ,mak, corokot ili sta volite.. |
Priprema
- U malo mlakog mljeka dodati secer i kvasac sa kasikom brasna i ostaviti da kvasac nadodje.
- Istopite maslac ili margarin zavisi sta vi upotrebljavate i dodajte ulje i mljeko..u posudi u kojoj cete umjesiti tjesto ..
- Dodajte sve ostale sastojke ,i na kraju brasno sipajte postepeno ,dok ne dobijete fino glatko tjesto..mozda necete upotrebiti svo brasno a mozda trebate dodati jos malo zavisi ..
- Tjesto premazite uljem i ostavte da nadodje ,da bude duple velicine..
- Po pobrasnjenom radnom stolu obradite malo tjesto i podjelite na 24 jednaka djela.
- evo daljeg postupka :
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar