2 dcl.kos 3 dl. qumsht 1/2 maj buke 1 l.kaf. sheqer 1 l. kaf. bakin 1 l.sup. krip 1 dl. vaj miell sipas nevojes edhe pak gjalp apo margarin per lyerje pergatitja:
Qumshtin e vaket ,sheqerin ,majen e bukes dhe nje l.sup. miell e perzien e len me ardhe ... pastaj e nxen brumin tu i shtu perbersit tjer dhe ne fund miellin,e perzien mire derisa te e ban nje brum te bute te mire qe ndahet nga ena dhe duart.. e len brumin me pushu nja 30min te cilin e ke ly permbi me vaj dhe e mbulon me folie najloni apo kese dhe permbi ia qet nje salvet harni.. Brumin e ardhur e ndan ne 5 kuleq Pastaj e ke ne foto punen e me tejme .. Piqet 35 - 40 min. ne fillim 200 c e pastaj e zvoglon ne 180 c.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar